maanantai 26. toukokuuta 2014

Vaalistatistiikkaa

YLE iloitsi ennen vaaleja voitonriemuisesti ”vasemmistojytkystä”. Vasemmistojytkyllä YLE tarkoitti äärivasemmiston nousua. Tuliko sitä YLEn haluamaa äärivasemmiston jytkyä?

Suomessa Vasemmistoliitto palasi edellisen europarlamenttivaalin katastrofiromahduksen jälkeen tavanomaiseen normikannatukseensa. Tämä tapahtui kuitenkin toisen äärivasemmistolaisen puolueen Vihreiden ja maltillisen SDPn romahduksen kustannuksella. Jytky ei voisi olla kauempana.

Euroopan tasolla äärivasemmisto todellakin sai muutaman lisäpaikan. Mutta jälleen tämä voitto tuli sosialistien ja äärivasemmistolaisen vihreiden paikkojen menetyksen kustannuksella. Kun vuoden 2009 vaaleissa koko vasemmisto (vihreät, äärivasemmisto, sosialistit) saivat 288 paikkaa 766 paikasta, nyt vuonna 2014 koko vasemmisto sai 285 paikkaa. Tässä siis koko YLEn toivoma jytky – kolmen paikan vähennys vasemmistolle.

Sen sijaan sekalaiset EU-kriittiset puolueet kuten UKIP kyllä tekivät monissa maissa aivan oikeita jytkyjä. Nämä puolueet saivat uuteen parlamenttiin 105 paikkaa (+75 paikkaa).

Vasemmistolainen YLE elää niin syvällä menneisyydessä, että se puolustaessaan mennyttä maailmaa näkee olemattomia. YLE sykertyy omaan pieneen maailmaansa, jossa se kieltäytyy näkemästä todellisuutta. YLE kyllä skannaa koko maailman uutistarjonnan poimiakseen vain sieltä ne harvat uutiset, jotka tukevat yhä sen sadistista vasemmistolaista maailmankuvaa. Yhä harvempi haluaa seurata kuitenkin tätä perinnesanomaa. YLEllä on tähän vara, koska se valtion väkivaltakoneiston avulla voi pakottaa kaikki alamaisikseen ja maksumiehikseen. Pitäisin tätä vakavana ihmisoikeusongelmana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti