perjantai 14. kesäkuuta 2013

Vihreiden Ville Niinistö haluaa ajaa teollisuuden ulos Suomesta

Ympäristöministeriö listasi ”ympäristön kannalta haitalliset tuet”. Tuella tässä tarkoitetaan ns. verotukea, mikä taas sosiaalidemokratiassa tarkoittaa alle 100 % verokantaa. Kun verokanta saavuttaa 100 % tuloista, valtio ei enää tue ja valtio ei voi enää ”säästää” lopettamalla ”haitallisia tukia”.

Tämä äärimmäisen sairas kieli aiheutuu sosiaalidemokratiassa siitä, että mediassa ei esiinny lainkaan julkisesta sektorista riippumattomia toimijoita. Lähes jokainen median juttu on käytännössä suoraan valtion ja julkisen sektorin toimijoiden perinnepropagandaa.

Ja haitallisiin tukiin. Teollisuuden, energiaintensiivisen teollisuuden, turpeen ja kasvihuoneiden sähköverokanta ei ole ministeriön mielestä saavuttanut äärimmäistä maksimia (mikä tämä maksimi on, ei kerrota), ja niin nämä sektorit saavat ”ympäristölle haitallisia tukia”. Potentiaalisesti ympäristön kannalta haitallisten energiasektorin tukien yhteissumma YM:n mukaan on noin 717 milj. euroa. Eli YM aikoo ”säästää” nostamalla rajusti teollisuuden sähköveroa.

Todellisuudessa säästöt toisivat kymmeniä- tai satojatuhansia tosiasiallisia työttömiä lisää Suomeen. Näiden kustannukset lankeaisivat julkiselle sektorille. Lisäksi menetetään tietysti verotulot. Joten ”säästöistä” taitaisi tulla aika pitkä lasku.

Ville Niinistö on vauhdissa. Ville löytää raportissa vielä 3000 miljoonan euroa lisää ”säästöjä ympäristölle haitallisista tuista”. Lopetettavien toimialojen listalla on myös maatalous ja liikenne. Raportti osoittaa kuinka kauas todellisuudesta maan eliitti voi ajautua.

Kun Marxismi-Leninistisen Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n joukkotuhonta- ja turvallisuusviraston Stasin ulkomaanvakoiluosaston HVA:n (Hauptverwaltung Aufklärung) johtaja Markus Johannes Wolf lanseerasi läntisen maailman äärivasemmistolaisen ja äärivanhoillisen vihreän liikkeen tarkoituksenaan tuhota läntisen maailman teollisuuden ja talouden, hän ei voinut kuvitella kuinka yli kaksi vuosikymmentä DDR:n tuhoutumisen jälkeen vihreä liike tekee menestyksekkäästi edelleen tuhojaan sekä luonnolle että taloudelle.

Tässä tullaan vakavaan asiaan. Mikä on teollisuusyritysten yhteiskuntavastuu sosiaalidemokratiassa. Outokumpu vihki juuri käyttöön ferrokromitehtaan Torniossa. Tehdas käyttää paljon energiaa. Villen raportti tuo hyvin esille sen tosiasian, että paine energiaverojen jatkuvaan kiristämiseen on valtava.

Mielestäni Outokummun päätös investoida juuri Suomeen esimerkiksi vaikkapa Venäjän sijaan on yhteiskuntavastuuton. Tehtaalla ei tule olemaan edellytyksiä toimia Suomessa kun energiaveroja tullaan joka tapauksessa kiristämään merkittävästi tulevaisuudessa. Maailmassa on kuitenkin paljon erittäin nopeasti kasvavia kehittyviä maita, joiden yhteiskuntakehitys ja energiaverotus on vakaata. Työn ja teollisuuden vieminen näihin maihin on parasta mahdollista yhteiskuntavastuuta. Ville on oikeassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti