torstai 25. kesäkuuta 2015

Läntisten kehittyneiden maiden osuus maailmantaloudesta romahtanutSosialistisen Neuvostoliiton romahtaminen 1990-luvun alussa oli lähtölaukaus länsimaiden romahdusmaiselle taantumiselle. Vasemmistososialismin romahdus länsimaiden ulkopuolella vapautti 1990-luvun alussa tuhansia miljoonia ihmisiä kilpailemaan samoilla maailmanlaajuisilla markkinoilla. Näillä markkinoilla länsimaat eivät enää pärjänneet. Tämä näkyy hyvin selkeästi seuraavasta kuvaajasta.


Kuva 1. Kehittyneiden länsimaiden osuus maailmantaloudesta vuosina 1980 - 2020

Kehittyneiden maiden osuus maailmantaloudesta on romahtanut 64 prosentista 43 prosenttiin vuosina 1980 - 2015. EU:n talous on romahtanut paljon jyrkemmin. Vuonna 1980 EU:n osuus maailmantaloudesta oli vielä 30 prosenttia, kun se nyt on enää 17 prosenttia. Neuvostoliiton romahdus oli lähtölaukaus kehittyneiden maiden taantumiselle, mutta EU:n taantuminen alkoi jo aiemmin. EU on taantunut yhtäjaksoisesti ainakin jo vuodesta 1980, mutta todennäköisesti pidempään.

Länsimaiden oli helppo kilpailla maailmanmarkkinoilla niin kauan kuin miljardit kehitysmaiden ihmiset elivät vasemmistolaisen sosialismin punaterrorin alla. Tämä vasemmistopunaterrori johti maailmanlaajuisesti satojen miljoonien ihmisten tuhoutumiseen kansamurhissa, sisällissodissa, joukkotuhonnoissa, teollistetuissa kansamurhissa, nälänhädissä, kidutuksissa, absoluuttisessa köyhyydessä ja niin edelleen. Vertailun vuoksi natsit kansanmurhasivat 10 miljoonaa ihmistä.

Se onni, joka kohtasi länsimaiden ulkopuolista maailmaa vasemmistolaisuuden romahduksen myötä, ei kohdannut länsimaita samassa mitassa. Länsimaat putosivat kehityksen kelkasta kuin taikaiskusta. Se ajattelu ja ympäristö, jossa etenkin maailman nopeiten taantuva talousalue euroalue elää, on peräisin kiihkoisimmilta vasemmistoterrorin vuosikymmeniltä. Uudistuminen ja uudistaminen, mikä tarkoittaisi julkisen sektorin eli punamielivallan alasajamista, on tässä erittäin vanhoillisessa ympäristössä lähtökohtaisesti mieletön ajatus. Siksi maanosamme on tukevasti matkalla maailman köyhimmäksi ja väkivaltaisimmaksi talousalueeksi. Tätä kehitystä ei voi pysäyttää eikä kääntää. Kehityksen hidastaminenkin on todennäköisesti mahdotonta.

Länsimaiden romahdusmainen taantuminen hakee maailmanhistoriassa vertaistaan. Rooman tuhoutuminen kesti satoja vuosia, Bysantin tuohoutuminen kesti vielä pidempään, Persiakaan ei luhistunut hetkessä puhumattakaan Egyptin vuosituhantisesta valtakaudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti