keskiviikko 21. elokuuta 2013

Vihreät ja vasemmistoliitto Suomea pelastamassa

Vasemmistoliitto

Vanhoillisin hallituksessa vaikuttava äärivasemmisto on lanseerannut lääkkeensä Suomen romahduskierteessä olevan talouden pelastamiseksi.

Vasemmistoliitto haluaa lisätä merkittävästi yritysten velvoitteita ja byrokratiaa ehkäistäkseen harmaata taloutta. Tässä yhteydessä ladellaan pöytään mielikuvituksellisia miljardilukuja, jotka kuulemma julkinen sektori menettää verotuloina (4,5 – 10 miljardia). Väitetään siis, että harmaan talouden koko saattaisi olla jopa 25 miljardia euroa. Vaikka tuosta ottaisi nollan pois, tuskin ollaan vielä lähelläkään todellisuutta.

Eri asia on, kuinka paljon harmaata taloutta voidaan ehkäistä lisäämällä velvoitteensa hoitavien yritysten byrokraattisia velvoitteita. Harmaata taloutta nämä lisävelvoitteet eivät koske, kun eihän nämä toimijat hoida entisiäkään velvoitteita. Se on varmaa, että nämä toimet laskevat edelleen suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Uskon, että näiden toimien kansantaloudellinen vaikutus tulee olemaan raskaasti negatiivinen.

Vasemmistoliitto (entinen kommunistien peitepuolue SKDL) haluaa siis heikentää merkittävästi suomalaisten yksityisrahoitteisten työnantajien kilpailukykyä. Samalla kun se tämän tekee, se sanoo, että cleantech-sektorin yritysten pitää jatkossa työllistää enemmän. Käskemällä se käy noin vain.

Vasemmistoliitto ei sanallakaan mainitse julkisen sektorin rajun paisumisen hillitsemisen tarpeellisuutta.


Vihreät

Vihreät aikovat pelastaa Suomen talouden lisäämällä merkittävästi energiaveroja. Vihreiden mielestä energiaa verotetaan Suomessa aivan liian vähän.

Pelastusohjelman toinen kohta on ehdotus, jossa Suomesta tehdään verkkopalveluiden turvasatama. Täällä tietoliikennettä ei kuulemma urki mikään tiedustelupalvelu.

Ajatus on loistava. Vaikka Suomen rajojen sisällä kukaan ei urkkisikaan, heti kun liikenne menee rajojen ulkopuolelle, urkitaan. Kuinka siis esimerkiksi Saksassa toimiva verkonkäyttäjä voi käyttää ainoastaan Suomen sisällä sijaitsevia verkkoja? Vihreissä on selvästi totuttu järjenkäyttöön. Vihreät eivät anna arvioita, kuinka paljon tämä tuo bruttokansantuotetta ja tuloja valtion kassaan lisää.

Vihreät eivät sanallakaan mainitse julkisen sektorin rajun paisumisen hillitsemisen tarpeellisuutta.


Yhteenveto

Sekä vihreät että vasemmistoliitto haluavat merkittävästi lisätä yksityisrahoitteisten työnantajien kustannuksia ja byrokratiaa. Siten he haluavat merkittävästi alentaa suomalaisten työnantajien kilpailukykyä.

Kumpikaan puolue ei näe miltään eikä vähimmältäkään osin tarpeelliseksi hillitä julkisen sektorin menojen rajua kasvua. Kumpikaan puolue ei löydä ainoatakaan säästökohdetta.

Tässä yhteydessä kannattaa muistaa, että molemmat puolueet ovat hallituspuolueita. Voi vain todeta kuten Axel Oxenstierna aikoinaan pojalleen: "Poikaseni, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan."


Vaikka vanhoillisinta äärivasemmistoa ei voi yleistää koskemaan koko kansaa, ovat nämä puolueet sentään hallituspuolueita. Siten on mielestäni perusteltua aivan kirjaimellisesti kuvailla järjestelmäämme sanoilla sosiaalidemokraattinen punavajakkila. Kun tulevaisuus on tällaisten käsissä, on tulevaisuutemme hyvin synkkä. Tämä on selvää ja varmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti